Badminton Club Bergen
<MMString:LoadString id="insertbar/hr" />
Nieuws

Mededeling bestuur [7 augustus 2017]

Start seizoen 2017 - 2018

Beste leden,
De vakantie is bijna over en wij hopen dat iedereen van zijn of haar vakantie heeft genoten en dat iedereen natuurlijk weer heelhuids thuis is gekomen. een fijne vakantie heeft gehad.
Het seizoen gaat weer beginnen,
maandag 4 september is onze eerste reguliere speelavond. Zet dit vast in je agenda!

  • Aanvang jeugd van 19.00 uur tot 20:30 uur
  • Aanvang senioren 20.00 uur tot 22:30 uur

Contibutie

  • Jeugdleden €50,-
  • Seniorleden € 100,-

Betalen
Gaarne voor 1-10-1017 overmaken naar:IBAN: NL60INGB0003962069
t.n.v. BADMINTONCLUB BERGEN

Indien je wilt stoppen , meld dit dan even aan de penningmeester Michel de Boer, graag met reden.

Gezocht bestuursleden
Wij zijn nog steeds op zoek naar iemand die ons bestuur wil versterken.
Zo zijn wij bijvoorbeeld op zoek naar een penningmeester, heb je interesse laat het ons zo snel als mogelijk weten.

Lotte Stocker treedt met onmiddelijke ingang af
Lotte Stoker heeft aangegeven met onmiddelijke ingang te stoppen met haar functie als algemeen bestuurslid.
Wij willen haar bedanken voor de afgelopen 6 jaar waarbij zij met veel inzet en plezier haar functie heeft vervuld.

Verder wens ik een ieder namens het bestuur een fijn en sportief 2017/2018 toe.

Met vriendelijke groeten,

Rens van Velden

Telefoon: 06-23295683


Oma's benefiettoernooi een groot succes [13 juni 2013]

Weeshuis Op uitnodiging van Rene de Calonne hebben afgelopen weekend (8 juni) vier spelers van SMASH meegedaan aan Oma’s benefiettoernooi van BC Bergen (waar afgelopen zomer het trainingsweekend heeft plaatsgevonden). De opbrengsten van dit toernooi komen geheel ten goede aan Jajasan Anur een weeshuis in Jakarta, Indonesië. De opzet van het toernooi is dan ook geheel gericht op gezelligheid door te spelen in rondes met vaste tijden. De zaalhuur wordt gesponsord, er vindt tussendoor een loterij en een veiling plaats en de dag wordt afgesloten met een Indonesisch buffet bereid door “oma” zelf. Alles om maar zoveel mogelijk in te zamelen.
Uiteindelijke opbrengst was meer dan € 5100,- en heel veel tevreden spelers met een volle maag aan het eind van de dag. Tot genoegdoening van de organisatie ging er dit jaar voor de verandering een “niet-indo” met een eerste prijs naar huis. En dat was onze eigen blonde Danny! in een mix met Judith. Verder bestond de buit voor Hoogeveen uit een eerste prijs in de damesdubbel voor Judith en Ana, veel leuke prijzen uit de verloting en een stel prachtige krukken. Al met al voor herhaling vatbaar. Zie de Benefiet pagina
Oma’s grote benefiettoernooi, jaargang vier, juni 2012.

Weeshuis Beste badmintonners,
Het is al weer enige tijd geleden, maar u herinnert het zich vast nog wel:

Wat hebben we lekker gespeeld, wat hebben we lekker gegeten, wat was het gezellig en wat was het ook druk. En waar deden we het ook alweer voor? Natuurlijk, voor het weeshuis in Jakarta.
Klopt! Maar, wat jullie niet wisten is dat het weeshuis eigenlijk bestaat uit vijftien

weeshuizen, die door één groot overkoepelend bestuurlijk orgaan gerund worden. Alle vijftien weeshuizen staan in Jakarta, en de één is wat groter dan de ander, maar in totaal vinden zo’n 700 kinderen er een onderkomen. Het bestuur van de organisatie was zo ontzettend blij met de gift die wij met zijn allen bij elkaar hebben gemept en gegeten, dat ze twee weeshuizen gevraagd hebben om hun dankbaarheid middels een foto te etaleren. Dat leverde enkele van de foto’s op die je hier aantreft. De foto’s waarop alleen ouderen te zien zijn, en geen kinderen, zijn foto’s van de belangrijkste bestuursleden. Allemaal zijn ze heel erg blij en heel erg dankbaar. Ze hebben zelfs een spandoek met BCBergen gemaakt, iets wat onze club zelf nog niet eens gemaakt heeft…
Wat ze met al het geld gaan doen? Dat weten we over een maand of twee. Ze zijn nog steeds aan het inventariseren welke tehuizen op dit moment de meeste behoefte hebben aan steun, en hoe die dan te verdelen. Voor het leeuwedeel van het bedrag hebben ze inmiddels al wel een bestemming in gedachten overigens, maar ze komen er pas mee naar buiten als ze het hele plaatje rond hebben.
Wij van BCBergen hebben genoten, en hopen jullie volgend jaar weer terug te zien. Op ons lustrum-toernooi! Vijf jaar oma’s benefiettoernooi! Tot dan.

Bekijk de Benefiet pagina voor meer informatie over het onstaan van het toernooi etc Een leuke noviteit dit jaar was de veiling van schilderijtjes, die door de weeskinderen van Jayasan An’Nur een half jaar voor het toernooi gemaakt waren. Deze schilderijtjes waren hun manier om hun dankbaarheid te betonen voor alle donaties die wij met de voorgaande edities hadden kunnen doen.

Onze dank gaat in eerste instantie uit naar alle mensen die in al hun goedheid hun steentje hebben bijgedragen aan de organisatie van het toernooi. Met name noemen wij de beheerder/uitbater van sportcomplex zowel als kantine, Ricardo Bruins, en de firma Kappé Schiphol, die voor de vierde achtereenvolgende keer zorg had gedragen voor een onwaarschijnlijk rijk gevulde tafel vol prijzen voor de tombola. Daarnaast danken wij alle deelnemers, die met hun inschrijfgelden, hun sportieve prestaties en hun opgeruimde humeur het toernooi gestalte en kleur hebben gegeven.

Het slot "Op zoek naar de bron van ons schone badminton"
is nu beschikbaar! artikel op zoek naar de schone sport
Deel 1
Deel 2
Deel 3


Lekker eten? [najaar 2011]

Help uzelf aan een betaalbare maaltijd. Trakteer uw partner op een middagje vrij van boodschappen doen en koken. Eet eens een keer géén kleurstoffen of conserverings-middelen, smaakversterkers of emulgatoren. Eet eenvoudig doch voedzaam. En steun daarmee ook nog uw vereniging! Afhalen altijd de 4e maandag van de maand!
Bestellen uiterlijk de 3e maandag van de maand.

Voor het nieuwe seizoen is binnenkort het 1e maandmenu ook hier weer te vinden.
Voor nu, nog even geduld!
indonesisch eten

Meld je aan voor
de nieuwsbrief!

Stuur een mail naar de redactie met in het onderwerp "aanmelden nieuwsbrief". Je zult dan elke maand per mail op de hoogte gehouden worden.


Onze sponsors: